Horda grdih in Crazed Farmers - koncert v okviru projekta Postajam kreativen

facebooktwitternetlogmyspace

 Zavod EN-KNAP
Horda Grdih in Crazed Farmers - koncert v okviru projekta Postajam kreativen
90 min
Horda Grdih, Crazed Farmers
-
03.03.2011 21:00
Velika dvorana
-
Vstopnice: prost vstop
-
Horda grdih in Crazed Farmers: koncert v okviru projekta »Postajam kreativen«


Horda grdih in Crazed Farmers: koncert v okviru projekta »Postajam kreativen«Horda Grdih in Crazed Farmers: koncert v okviru projekta »Postajam kreativen. Spoznavam ton, svetlobo in oder«, ki ga v letu 2010-11 organizira Zavod EN-KNAP, upravitelj Centra kulture Španski borci (www.postajam-kreativen.si).

Gre za usposabljanje na svetlobnih, odrskih in tonskih tehnikov, ciljna skupina so mladi in predstavniki manjšinskih skupnosti in priseljenskih populacij in težko zaposljivi mladi tehniki.

O zasedbah:

Horda grdih je skupina petih godcev, ki igra staro ljudsko glasbo na stara ljudska glasbila. Njihov repertoar sestavljajo pesmi iz Slovenije, Makedonije, Kosova, Bolgarije, Srbije in Afganistana. Izbirajo bolj neznane pesmi iz etnomuzikoloških arhivskih posnetkov, za katere bi jim bilo žal, če bi utonile v pozabo. Kalili so se v precej raznolikih glasbenih okoljih, npr. Tantadruj, Salamandra Salamandra, Kraški solisti, Karavana iluzij, pevski zbor Cantica cantorum in seveda na potepanjih po bližnji in daljni okolici.

Brigita Marko_glas, Mateja Gorjup_glas, Andrej Fon_gajde (dude, bendir, dotara), Tadej Čauševič_tolkala (bendir, darabuka, balalajka, dholak), Samo Kutin_(hurdy gurdy, bendir, zvočila)Crazed Farmers ni zgolj še en punk rock bend, temveč zasedba, ki v svojo lastno glasbeno izraznost uspeva vključevati različne rockovske žanre, oplemenitene z jazzovsko improvizatorsko vnemo.

Mihael Kunšič_el. kitara, Borut Švegelj_el. kitara, Boštjan Benčič_el. bas, Mirko Nežmah_bobni, Dario Cortese_vokal, dude, sax, zurla, analogni sint ...

Koncert je odprt tudi za izven!


Projekt "Postajam kreativen" delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete: »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«; prednostnernusmeritve: »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti".